Friday, March 22, 2013

SET BERSALIN AMWAY (Tropical Herbs)






Set lengkap ini mengandungi 10 produk untuk diamalkan oleh si ibu dan bayi. Ia terbahagi kepada 2 bahagian:

1. Untuk dimakan:

* Teh Herba
* Kapsul Lepas Bersalin 1
* Kapsul Lepas Bersalin 2




2. Untuk kegunaan luaran:

* Herba Pembersih Wanita
* Herba Mandian
* Minyak Urut Herba
* Minyak Bayi
* Campuran Peramping Perut
* Campuran Penghangat Badan
* Campuran Penenang

Percuma Bengkung!



OFFER : RM300 termasuk postage ke semenanjung :)


Keterangan setiap item dalam Set Bersalin Amway (Tropical Herbs)




Ok, jom tgk apa yang ada dalam set bersalin Amway ni..produk ni, 
saya baru dengar..tapi rupanya agak lama jugak la kat pasaran..tahun 2004 dah ada dah...baru2 ni ada customer yang beli, jadinya saya telah diberi keizinan untuk membuka dan melihat apa yang ada kat dalam tuh...

Kita start dengan item yang perlu dimakan dulu....


1. Teh Herba





Herbal Tea (Teh Herba)-10 uncang x 2g

- Di ambil mulai hari ke-5 selepas bersalin
- Minum 2 kali sehari dengan hidangan selama 5 hari
- Rendam satu uncang ke dalam air panas selama 5 minit. Minum 
semasa teh masih lagi panas. Campurkan dengan satu sudu teh
madu, jika suka.



2. Kapsul Lepas bersalin 1 & 2



After Birth 1 ( Lepas bersalin 1)-60 kapsul x300mg












- Untuk di ambil selama 15 hari, mulai hari ke 10 selepas bersalin

- 2 kapsul di ambil 2 kali sehari selepas makan, Elok dambil pada 

waktu pagi dan petang.



After Birth 2 ( Lepas Bersalin 2) – 80 kapsul x 300mg



- Untuk diambil selama 20 hari, mulai hari ke-25 selepas bersalin

- Untuk diambil selepas menghabiskan produk Lepas Bersalin 1.

- 2 Kapsul untuk di ambil dua kali sehari selepas makan. Elok diambil 
pada waktu pagi dan petang.




Ok, yang kat bawah ni, untuk kegunaan luaran je tau! :)



Herba Pembersih Wanita


Herbal Douche (Herba Pembersih Wanita) – 20 uncang x 10g

- Untuk di gunakan ‘immediately’ selepas bersalin selama 20 hari
- Guna herba pembersih ini 2 kali sehari.
- Untuk menyediakan herba pembersih:
a) Rendamkan satu uncang dengan 500ml air panas selama 10 minit ATAU
b) Untuk larutan yang lebih pekat, didihkan satu uncang dalam 1 liter air selama 15 minit
- Sejukkan larutan sehingga suam-suam kuku sebelum menggunakannya.
- Basuh bahagian vagina dengan pembersih yang suam-suam kuku, ATAU tuang pati panas dalam besen bulat dan campur dengan 1 liter air untuk mendapatkan larutan yang suam. Letakkan besen di bingkai mangkuk tandas dan duduk di atas larutan tersebut, rendamkan bahagian vagina.
- Setiap uncang boleh diguna 2 kali.



Herba Mandian


Herbal Bath ( Herba Mandian) – 20 uncang x 10g

- Boleh digunakan mulai hari ke 4 selepas bersalin selama 20 hari
- Didihkan satu uncang dalam 2 liter air selama 20 minit
- Tuangkan pati ke dalam baldi dan tambahkan air sehingga anda 
mendapat larutan yang suam.
- Gunakan sebagai air mandian.


Minyak Urut Herba



Herbal Massage Oil (Minyak Urut Herba) – 60ml

- Gunakan mulai hari ke-4 selepas bersalin
- Tuang minyak ke tapak tangan dan gosok tapak tangan untuk 
menghangatkan minyak sebelum mengurut badan.
- Guna 2 kali sehari, terutamanya selepas mandi.
- Elakkan daripada terkena pakaian kerana kesan kotoran mungkin 
kelihatan di sebabkan warna semulajadi herba.
- Diikuti dengan campuran Peramping Perut.


Minyak Bayi

Baby Oil ( Minyak bayi)- 60ml
~a.k.a minyak telon bayi la..~ :)

- Tuangkan minyak ke tapak tangan dan gosokkan kedua-dua belah tapak tangan untuk menghangatkan minyak sebelum mengurut perlahan-lahan pada kawasan abdomen bayi.
- Sapukan satiap pagi dan petang selepas mandi.
- Elakkan daripada terkena mata dan kemaluan bayi.
- Elakkan daripada terkena pakaian kerana kesan kotoran mungkin kelihatan kerana warna semulajadi herba.


Campuran Peramping Perut


Firming Herbal Blend (Campuran Peramping Perut) – 20 paket x 15 g

~fungsinya lebih kurang tapel.

- -Di gunakan mulai hari ke-4 selepas bersalin selama 20 hari
- Tambahkan 4 sudu besar air panas ke dalam satu paket serbuk dan 
gaul hingga menjadi pes.
- Sapu pes sama rata di atas kawasan perut dan tutup dengan kain 
nipis.
- Gunakan bengkung untuk hasil yang lebih baik.
- Pakailah bengkung untuk sekurang-kurangnya selama setengah 
hari.
- Guna seelok-eloknya selepas mandi dan urutan.
- Bersihkan pes selepas menanggalkan bengkung.
p/s: Awas! Gunakan hanya selepas 1 bulan jika bayi dilahirkan melalui pembedahan.




Campuran Penghangat Badan


Warming herbal Blend (Campuran Penghangat badan) – 15 paket x 15g
~Fungsi lebih kurang param~

- Boleh digunakan mulai hari ke-4 selepas bersalin selama 15 hari.
- Guna selepas pengurutan dan pemakaian bengkung di kawasan perut.
- Jika tiada pengurutan dan pemakaian bengkung dilakukan, ia boleh dilakukan bila-bila masa pada hari itu.
- Tambahkan 4 sudu besar air panas ke dalam satu paket serbuk dan gaulkan hingga menjadi pes.
- Sapukan ke seluruh badan kecuali di kawasan muka, perut dan vagina.
- Biar kering atau seelok-eloknya selama 2 hingga 3 jam sebelum 


Campuran Penenang

Calming Herbal Blend (Campuran Penenang) – 15 paket x 3g

~fungsinya lebih kurang pilis~

- Di gunakan mulai hari ke-4 selepas bersalin selama 15 hari
- Tambah 1 sudu the air panas ke dalam satu paket serbuk dan gaul 
hingga menjadi pes yang pekat.
- Sapu pada dahi.
- Biar kering atau seelok-eloknya selama sejam sebelum 
membersihkannya.
- Elakkan daripada terkena mata.


dan...percuma bengkung Amway...





Boleh dikatakan set ni lengkap untuk kegunaan sepanjang berpantang. dengan param, pilis, tapel, minyak telon dan bengkung sekali(exclusive dengan pembelian set bersalin Tropical Herbs sahaja..)

Menarikkan? :))


Testimonial tentang set bersalin Amway dari pelanggan kami..

~saya suka set bersalin amway, pernah guna masa pantang anak pertama, memang sangat selesa, pil herba tu mmg membantu since saya memang jenis sembelit ..~


.....~last2 mak mertua hadiahkan saya set bersalin/pantang amway..hilang masalah sembelit... mandian herba amway mmg menenangkan sampai dah habis 100 hari pantang pun saya pakai lagi..memang best.~




46 comments:

  1. yg ni x de ke promosi dengan tungku bayi

    ReplyDelete
  2. Blh tak nk beli herba mandian jerr??

    ReplyDelete
    Replies
    1. herba mandian amway ni tak di jual berasingan..maaf ye

      Delete
  3. mnyk bayi amway tu boleh bli asing x? brpe hrge ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby Oil Amway RM25, tak termasuk postage RM6 semenanjung, RM8 ke sabah/srwk..:)

      Delete
  4. Replies
    1. Ada je lagi..harga RM285 dah termasuk postage ke semenanjung..berminat, boleh sms saya di 0133250893..tq..:)

      Delete
  5. Nk mintk pendapat nona rogy dgn set bsalin amway mn yg lbh bgus ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada pendapat saya, 2-2 ada kebaikan dan keburukan..untuk org yang mcm saya, saya suka lagi set bersalin NR, sbb mudah,ringkas dan berkesan...tapi bagi sesetengah org yg tak tahan dengan kepanasan set bersalin NR, dan bau herba yang kuat, boleh mencuba set bersalin amway, atau bersalin set leesa..:)

      Delete
  6. Ade lg x promosi ni? Klu nk oder mcm mn,hp no ada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je lagi...berminat, puan boleh sms saya di 0133250893-zarina ye :)

      Delete
  7. Saya mau order set bersalin ni,,,camana mau buat payment?

    ReplyDelete
  8. Kalau nak order baby oil dgn herbal massage oil sj leh x?

    ReplyDelete
  9. Set bersalin ni cukup untuk sepanjang tempoh berpantang x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..cukup untuk 44 hari berpantang...:)

      Delete
  10. slm...promosi ni ad lg x...kalo termasuk kos penghantaran bape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm...set ni RM300 dah termasuk postage ke semenanjung..kalo ke sabah/sarawak, cuma tambah RM5..so total RM305 untuk ke sbh/srwk..:)

      Delete
  11. salam.klu sy nk teh hrba,kpsul 1 & 2,n pembersihnya je blh x..ada jual asing ke?bgkung,mandian ngn mnyak bby sume dh ada

    ReplyDelete
  12. Salam.klu nk set luaran je boleh x n brape hrganye.kos pghntran ke smnjg brape in total?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita. nak set luaran je.

      Delete
  13. salam nak tanya klu aya nak beli kapsul 1& 2 je boleh x?

    ReplyDelete
  14. Jom baca pengalaman saya guna set bersalin amway
    http://iswatie.blogspot.com/2010/11/set-bersalin-amway-tropical-herb-post.html?m=1

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. mcm mana nak order?

    ReplyDelete
    Replies
    1. puan boleh sms saya di 0133250893, dan saya boleh terankan caranya..:)

      Delete
  17. saya baru je wat post pasal confinement. dan memang teruja sgt nak try amway punya set. ada tak jual loose? sbb saya nak amik yg set luaran saja, yang dalaman saya tak nak.

    ReplyDelete
  18. Salam baby ada effect apa2 x..mcm cirit birit ke bila kita ambil set NR or Amyway ni. tq

    ReplyDelete
  19. salam. saya berminat nk beli minyak bayi. mcmn nk order?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..puan boleh sms saya di 0133250893...lebih mudah untuk saya terangkan..:)

      Delete
  20. Salam, saya nak buat pembelian. Bagaimana ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puan boleh terus membuat pembayaran RM300 ke :

      CIMB: 12280062433527- Zarina Binti Zanirun
      Maybank : 158220572068 - Muhamad Faisal b Bahari

      dan selepasdah buat bayaran, inform ke 0133250893. berserta detail

      1) payment(ke acc mana, tarikh dan jam berapa)
      2) produk,
      3) nama penuh,
      4) alamat
      5) no untuk di hubungi.

      Delete
  21. As-salam sist..ade promo price lg x utk set amway ni?bp rm ye?

    ReplyDelete
  22. Assalam. Set utk dimkn tu, xda effect utk ibu.myusu ka ya? Espcly yg teh herba...

    ReplyDelete
  23. Sorry, setahu saya Amway tak membenarkan advertising dan penjualan barang-barangnya online oleh distributor sebegini.

    ReplyDelete
  24. selain beli scara online,area mana yg ada untk beli sndiri ?harga skrg brapa ?

    ReplyDelete
  25. Salam. Hai kak. Saya nak tanya. Xtau nak beli set bersalin yg mana satu. Saya maybe operate nak tau yg mana sesuai ye? Boleh ke pakai set bersalin normal?

    ReplyDelete
  26. as salam kak..ada stock lg ke x utk product nie?

    ReplyDelete
  27. Klau nak beli bengkung saja ade jual tak?n beli minyak

    ReplyDelete
  28. set nie ad lg x?? harge same ke?? kalau order bile leh dpt??

    ReplyDelete
  29. Nak beli boleh call/sms/wassup saya 0133099021. Harga pasaran RM306 boleh kurang sehingga RM280. Free bengkung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya berminat..kalau hantar sabah, berapa harga?

      Delete
  30. Saya berminat..kalau hantar sabah, berapa harga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. whatsapp saya di 017-8757452 untuk set bersalin amway. Free gift untuk bulan Feb.

      Delete
  31. salam...ada promotion lg x?

    ReplyDelete
  32. Salam..masih jual lagi x set bersalin nie dgn free gift?

    ReplyDelete